website image website image website image website image website image
website image
website image
website image
website image

Политика заштите приватности Бабилон Парк забавног парка

Хвала вам што сте нам се придружили у Бабилон Парку.

Како бисмо вам пружили информације о Бабилон Парку, и побољшали искуства која ћете имати у вези са посетом, неопходно је прикупљање и коришћење ваших података о личности.

Бабилон Парк (у даљем тексту: Парк или Обрађивач) је водио рачуна о начину на који прикупља и користи податке како би у потпуности поступао у складу са законским прописима.

Ова Политика заштите приватности вам даје информације о томе које податке о личности Бабyлон Парк сакупља и како их користи, и укључује важне информације о вашим правима у складу са Законом о заштити података о личности (Сл.гласник РС“ бр.87/2018) и другим закнским прописима. Ова Политика приватности је у виду обавештења постављена у нашим просторијама како би свим посетиоцима и корисницима била доступна.

Које податке о личности прикупљамо

 • Сваки пут када се придружите Парку, било преко нашег веб сајта, било да нас контактирате преко друштвених мрежа или телефоном или дођете лично у Парк, прикупљамо следеће података:
  • подаци за контакт – укључујући ваше име, адресу, број телефона, адресу електронске поште или ознаке на друштвеним мрежама- у сврху слања административних порука (нпр.обавештења о промени услова коришћења, политике приватности и сл.) и комерцијалних порука а на основу Вашег пристанка (чл.12 ст.1 чл.1 Закона о заштити података о личности) који можете у сваком тренутку опозвати;
  • идентификациони подаци – укључујући фотографије, надзорне снимке, датум регистрације Парк Картице, Апликације или Наруквице како би се одобрио приступ деловима Парка;
  • подаци за пријаву – не сакупљамо податке о личности уколико затражите Парк Картицу или Наруквицу, али можемо тражити следеће податке када се пријављујете за Апликацију: адресу електронске поште, Аппле или Гоогле идентификатор, број телефона. У случају када вршите плаћање кредитном картицом, Парк може тражити од вас да доставите своје пуно име и адресу пребивалишта поред података о картици. Подаци из Апликације ће бити повезани са Парк Картицама и Наруквицама.
  • Подаци о интеракцији – подаци о вашој посети Парку, деловима Парка које посећујете, активностима које испробавате и где трошите своје Бабилон кредите и откупљујете Бабилон дијаманте, колико пута посећујете Парк и у које време у току дана. Ови подаци се прикупљају за сваку Парк Картицу или Наруквицу;
  • Места за фотографисање – у Парку су доступна места за фотографисање. Посетиоци имају могућност да користе услуге фотографисања које пружају трећа лица. Фотографије које су рутински снимљене у Парку чувају се 12 сати пре него што се аутоматски обришу осим уколико посетилац не захтева услугу фотографисања.
  • Упити и жалбе – када нас контактирате како бисте добили информације о Парку, или о вашој посети или када пријављујете било који проблем или недоумицу.
  • Маркетиншке преференце – ми ћемо од вас тражити да евидентирате начин на који желите да вас контактирамо.
  • Објаве на друштвеним мрежама – у којима нас означавате како бисте пријавили своју посету Парку.
  • Подаци на веб сајту – када се повежете на Парк Апликацију или на наш веб сајт, ми ћемо евидентирати одређене податке о саобраћају, локацији, податке о вашем компјутеру и његовој ИП адреси и друге податке о комуникацији, коришћењем колачића и других веб сајт алатки.
  • Када користите вашу Парк Картицу, Апликацију или Наруквицу у Парку како бисте се прикључили забавним догађајима, откупљивали Бабилон дијаманте или напунили Бабилон кредит који ћете користити у нашим продавницама и ресторанима, ми ћемо аутоматски прикупљати податке о коришћењу картице. Када су Парк Картица или Наруквица повезане на Апликацију, ови подаци ће представљати податке о личности.
 • Парк ће прикупљати податке са сваке Парк Картице или Наруквице, у анонимном формату, осим у случају повезивања на Апликацију.

Када и како прикупљамо податке о личности

 • Посетиоци Парка: подаци се прикупљају сваки пут када у Парку посетилац користи Апликацију, Картицу или Наруквицу. Поред тога, подаци у Парку се бележе и надзорним камерама.
 • Посетиоци веб сајта и налога на другим друштвеним мрежама: подаци се прикупљају сваки пут када посетите веб сајт или наше друштвене мреже и на тај начин нам добровољно дајете податке и овлашћујете нас да их обрађујемо у складу са законским прописима. Парк аутоматски прикупља следеће аналитичке податке: које странице сте посетили, време које сте провели на свакој страници, како сте се кретали по веб сајту и у којим активностима сте учествовали.
 • Подаци о малолетницима: у случајевима када су Парк картица, Апликација или Наруквица додељени малолетном лицу, сакупљаће се подаци о кориснику. Подаци су анонимни, док се Парк Картица или Наруквица не повежу са Апликацијом. Повезивањем Парк картице или Наруквице са Апликацијом изричито дајете сагласност на обраду ваших података који у том тренутку више нису анонимни. Уколико нисте сагласни са чињеницом да ваши подаци повезивањем на Апликацију нису више анонимни, нећете приступити Апликацији.

У тренутку када прикупљени подаци престају да буду анонимни потребно је претходно прибавити сагласност родитеља односно законског заступника укоико је лице млађе од 15 година, у случају да је лице навршило 15 година исто може дати сагласност непосредно.

Није потребан пристанак родитеља да би се малолетна лица пријавила за било који производ у Парку.

 • У хитним случајевима Парк може прикупљати податке из других извора како би се решавале критичне ситуације у погледу здравља и безбедности посетилаца.
 • Парк рутински не прикупља посебне категорије података о личности, па, с времена на време, ви можете доставити податке о свом здрављу или медицинским стањима како бисте побољшали своје искуство у Парку, укључујући податке о алергијама које дајете продавцима хране – ови подаци се не чувају у нашим системима.

Зашто су нам потребни ваши подаци о личности

 • Обрађивач користи податке о личности да би пружио подршку вашој посети Парку и услуге као део уговора са вама и како бисмо пружили персонализовану услугу по мери.
 • Ово нам омогућава да управљамо Парк Картицама, Апликацијом и Наруквицама, руководимо бесплатним сајтом и пратимо активности и ангажовање у Парку.
 • Обрађивач користи податке како би вам омогућио да приступите интерактивним карактеристикама Апликације, веб сајту и догађајима у Парку.
 • Обрађивач користи неке податке о личности како би пратио кориснике Парка због њихове безбедности и сигурности.
 • Обрађивач вам може доставити све важне информације у погледу услуга у Парку коришћењем података за контакт које сте поделили.
 • Уз ваш пристанак, обрађивач користи податке у маркетиншке сврхе како би вам пружио информације о Парку и услугама.
 • Обрађивач ће користити податке о Парк Картицама и посетама нашим друштвеним мрежама и онлајн сајтовима како би био сигуран да се подаци представљају на најбољи начин у складу са законским прописима.
 • Обрађивач користи податке са Парк Картице, из Апликације и са Наруквице како би профилисао своје посетиоце. Обрађивач издваја одређене податке из појединачне евиденције како би креирао скупове збирних података, који не укључују податке о личности појединаца, који ће помоћи Обрађивачу да уочи обрасце и трендове.
 • Закон о заштити података о личности (Сл.гласник РС“ бр.87/2018) од нас захтева да имамо законску основу за коришћење података о личности:
  • Обрађивач је у обавези да користи податке о личности у циљу закључења и извршења уговора са посетиоцима како би посетиоцима омогућио коришћење услуга и садржаја у Парку;
  • Обрађивач ће користити податке када је неопходно како би Парку омогућили испуњавање законских обавеза, укључујући обавезе у погледу здравља и безбедности, или како би поступали у складу са одлукама Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.
  • Повремено би могло бити неопходно коришћење података у хитним случајевима, како би заштитили виталне интересе појединаца у Парку.
  • Коришћење података посетиоца је неопходно како би Парк испунио законске обавезе у вези са радом и забавним догађајима у Парку – укључујући праћење учешћа посетилаца у забавним догађајима, поправљање искуства корисника/посетилаца, праћење било којих жалби или проблема у погледу рада и управљања приливом посетилаца у Парку.
  • Обрађивач ће уз вашу сагласност да вам шаље информације као одговор на било који упит или жалбу коју сте упутили Парку – било лично, било путем канала на друштвеним мрежама. Такође, обрађивач ће уз вашу дозволу да вам пошаље маркетиншке информације о Парку и његовим услугама на начин на који корисник/посетилац одабере.

Да ли делимо ваше податке са другима

 • Примаоци података са којима делимо Ваше податке су најчешће одређена физичка или правна лица која обрађују Ваше податке о личности у својству обрађивача, по основу уговорног односа који имају са Парком и на основу наших инструкција а у циљу реализације посла због којег сте приступили Парку.
 • Парк може делити неке податке о личности са другим компанијама из Бабилон групе.
 • Парк ће делити податке са одређеним бројем правних лица која пружају подршку раду Парку укључујући трећа лица провајдере система као што су Амазон, Гоогле Фиребасе и Солицитс и која се у односу на обраду ваших података о личности такође сматрају обрађивачима. Ти подаци се деле само у сврху пружања услуга, а не у друге сврхе. Парк ће делити податке са релевантним агенцијама и компанијама како би могао да одговори на хитне случајеве у Парку или на оне који утичу на Парк у интересу безбедности посетилаца и запослених.
 • Примаоци података са којима Парк дели ваше податке о личности јесу и одређена физичка и правна и правна лица са којима Парк сарађује и која се у односу на обраду ваших података о личности такође сматрају руковаоцима (самостални или заједнички) као што су банке, адвокати и др.
 • У одређеним случајевима Парк је обавезан да Ваше податке о личности подели са органима власти. Прак има законску обавезу да на основу судског или управног акта предочи све податке на основу којих се може предузети откривање или гоњење учинилаца кривичних дела.

Колико дуго чувамо податке

 • Подаци о личности се чувају док год имате активан налог или Парк Картицу,а најмање 6 година.  Парк повремено прегледа податке које чува и искључиво ће исте чувати док год је то неопходно како би испунио сврху због које су прикупљени.
 • Ако је могуће, Парк ће податке учинити анонимним уклањањем личних података, што му може омогућити да чува податке о посетиоцима током дужег периода, јер више неће бити могуће идентификовати одређеног појединца.
 • Лице чији се подаци обрадјују или чувају може писаним или електронским путем затражити од Парка да се подаци обришу, што ће Парк учинити у складу са Законом.

Аутоматско коришћење података и профилисање посетилаца

 • Парк користи одређене податке са Парк Картица, из Апликације и са Наруквица како би идентификовао како се одређене групе корисника/посетилаца крећу по парку и које врсте забавних догађаја су најпривлачније. Парк користи одређене податке да профилише категорију корисника,посетилаца и групише податке са сличних профила у велике скупове података.

Маркетинг

 • Ми желимо да будемо у могућности да комуницирамо са вама како бисмо вам доставили информације и измене у вези са Парком и његовим услугама и садржајима. Ми ћемо вам једино слати маркетиншке информације уколико их ви тражите. Можете повремено ажурирати своја интересовања или се одјавити тако што ћете нас контактирати путем Апликације.

Е-комерц продајно место

 • У име Бабилон Парка Београд обавезујемо се да ћемо чувати приватност података свих наших купаца. О купцима/корисницима прикупљамо искључиво податке неопходне за пословање и информисање корисника у складу са добрим пословним обичајима и у циљу пружања квалитетних услуга. Дајемо купцима/кориницима могућност одлуке брисања са маилинг листа које се користе за маркетиншке кампање. Сви подаци о купцима/корисницима се строго чувају и доступни су само запосленима којима су ти подаци нужни у циљу реализације посла. Сви запослени Бабилон Парк Београд одговорни су за поштовање начела заштите приватности.

Безбедност и пренос података у другу државу

 • Поједини примаоци података о личности се налаже изван територије Републике Србије, Ваши подаци о личности се преносе у земље за које се по закону сматра да обезбеђују примерени ниво заштите података о личности. У случају преноса података у друге земље (које нису обухваћене напред наведеним) подаци о личности се преносе уз обезбеђење примерених мера заштите из члана 65 а у вези члана 69 Закона о заштити података о личности (Сл.гласник РС“ бр.87/2018).
 • Парк је увео у праксу одређене мере безбедности како би спречио да се ваши подаци о личности случајно изгубе, користе или да им се приступи на неовлашћен начин, да се они измене или избришу. Поред тога, Парк ће ограничити приступ вашим подацима о личности на запослене, заступнике, извођаче и остала трећа лица чији посао то захтева. Они ће једино обрађивати ваше податке о личности у складу са упутствима које им да Парк и уз поштовање обавезе поверљивости.
 • Парк преноси податке о личности ван ЕЕП у САД у сврху чувања података и прављења резервне копије.
 • Чином приступања Парку лице даје сагласност за пренос података у треће земље.
 • На захтев лица чији су подаци пренешени у трећи земљу има право да захтева да се подаци обришу што ће Парк у складу и на начин предвидјен Законом и учинити.

Важне информације о вашим законским правима

  • Закон о заштити података о личности (Сл.гласник РС“ бр.87/2018) вам даје права која Парк мора да поштује поред ове политике.
  • Ова права укључују:
   • Право на приступ сопственим подацима – имате право да будете информисани о томе да ли Парк обрађује Ваше податке о личности и уколико их обрађује о начину на који обрађује Ваше податке о личности. Наведене информације садржане су у овој Политици приватности. Ово право обухвата и достављање копије података о личности које Парк о вама обрађује.
   • Право на исправку и допуну – имате право да се обратите Парку са захтевом за измену Ваших нетачних односно допуну Ваших непотпуних података о личности.
   • Право на брисање података о личности – можете се обратити Парку са захтевом за брисање података о личности које исти обрађује о Вама. Ипак, имајте у виду да ово право неће увек бити применљиво. У случају када Парк обрађује податке о личности по основу поштовања законске обавезе неће бити дужан да поступи по Вашем захтеву за брисање података о личности.
   • Право на ограничење обраде података – имате право да од Парка захтевате ограничење обраде Ваших података о личности уколико: * је обрада Ваших података о личности незаконита, ал уместо брисања података од нас захтевате ограничење употребе, *оспоравате тачност података о личности, *нама више нису потребни подаци о личности за остваривање сврхе обраде, али сте их Ви затражили у циљу подношења, остваривања или одбране правног захтева, *сте поднели приговор на обраду па је у току процењивање да ли наш правни интерес за обраду претеже над Вашим интересима.
   • Право на преносивост података – остварујете право да примате податке о личности које сте нам претходно доставили у структурираном, уобичајно коришћеном и електронски читљивом облику укокико се обрада заснива на пристанку или уговору и уколико се обрада врши аутоматизовано. Ово право обухвата и право да Ваши подаци о личности буду непосредно пренети руковаоцу уколико је то технички могуће.
   • Право на приговор – можете поднети приговор на обраду Ваших података о личности коју Парк врши по основу претежног интереса (члан 12 ст.1 тачка 6 Закона о заштити података о личности). У случају подношења приговора обрада ће бити прекинута, осим уколико постоје законски разлози за обраду који претежу над Вашим интересима, правима или слободама или су у вези са подношењем, остваривањем или одбраном правног захтева што ћемо Вам предочити.
   • Право на опозив пристанка – када се обрада Ваших података о личности заснива на пристанку, пристанак можете опозвати у сваком тренутку путем е-маил адресе info@babylonparkbeograd.rs. Опозив пристанка не повлачи никакве последице и не утиче на допуштеност обраде која је вршена пре опозива.
   • Право да будете обавештени о томе које податке о личности Парк користи и на који начин.
   • Право на подношење притужбе Поверенику – уколико сматрате да Парк обраду Ваших података о личности врши супротно одредбама Закона о заштити података о личности, у сваком тренутку можете се обратити Поверенику за информације од јавног значаја и заштиту података о личности чији су контакт подаци:

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности

Адреса: Булевар краља Александра бр.15, Београд;

office@poverenik.rs

+381113408900

Лице за заштиту података о личности

   • Уколико имате неких питања или разлога за забринутост у погледу ваших података или уколико имате неких питања у вези са овим правима, молимо Вас контактирајте лице за заштиту података о личности путем е-маил адресе info@babylonparkbeograd.rs
   • Уколико нисте задовољни начином на који рукујемо вашим подацима о личности, молимо вас да нас контактирате, или можете контактирати канцеларију Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности путем података које смо навели.

О нама

  • Бабилон Парк је оператор забавног парка на глобалном нивоу. Наша амбиција је да представимо јединствен забавни центар који пружа забаву и занимљиве активности за разоноду за целу породицу.  Наш парк у Београду је у власништву и њиме руководи Бабилон Парк УК Плаy & Ентертаинмент Лимитед (Бабилон или „ми“ или „нас“)
  • Бабилон је примарни руковалац подацима о личности који се прикупљају у вези са вашим коришћењем Парка. Ми можемо да делимо податке са компанијама наше групе или трећим лицима која пружају услуге као што је описано у нашој Политици заштите приватности.
  • Контактирајте нас у погледу жалби или упита.
  • За додатне информације о колачићима које користимо како бисмо подржали своје онлајн услуге, молимо погледајте нашу Политику о колачићима.
  • Бабилон повремено прегледа своје обавештење о заштити приватности и прикупљању података и може променити услове политике заштите података. Ова политика је ажурирана у августу 2022. године. О свим изменама и допунама ове Поликтике приватности бићете обавештени.

copyright@popup_advertising